מידע אודות מחירי זהב בעולם

תפקידו של הזהב בתור אמצעי תשלום הלך והתבסס במהלך ההיסטוריה. לאחר התבססותו של סחר החליפין התגלה שכדי לעבור למסחר בקנה מידה גדול יותר יש צורך באמצעי עזר שבו יעשו שימוש הסוחרים שנדדו בין מרחקים עצומים. במשך שנים רבות נעשה שימוש במטבעות זהב מסוגים שונים, באופן כזה שלמטבע

עצמו היה ערך בהתאם למשקלו. עם הזמן, ככל שהמערכת הפיננסית התחזקה, התבטלה הנפקת מטבעות הזהב ששימשו למסחר. כיום מונפקות מטבעות זהב לעיתים נדירות, יחסית, בעיקר לכבוד אירועים מיוחדים. מטבעות כאלה נעשים עד מהרה לרכושם של אספנים. כיום, השימוש בזהב נפוץ מאוד בתעשיית התכשיטים, אך גם בתעשיות שונות, למשל בתעשיית החשמל ובהולכת חשמל (הזהב נחשב למתכת מוליכה מצוינת), ברפואה ועוד. מכיוון שלאורך כל ההיסטוריה נחשב הזהב למתכת יקרה, ששומרת על ערכה לעומת חלופות אחרות שערכם יכול להיות תנודתי, אנשים רבים שברשותם מוצרי זהב שונים כגון כלים ותכשיטים נוהגים למכור אותם לסוחרים כדי לקבל את תמורתם בכסף מזומן. כאן עולה השאלה כיצד נקבע מחירו של הזהב בארץ ובעולם.

קביעת מחירי הזהב השוטפים בעולם

מכיוון שהזהב נחשב למתכת יקרה בכל העולם, ועקב התפתחותו של שוק גלובלי של מתכות יקרות, סחורות, וניירות ערך, אין להתפלא על כך שגם מחיר הזהב נקבע באופן גלובאלי. מחיר הזהב הגלובאלי שנקבע בלונדון, מרכז פיננסי עולמי חשוב, נותן נקודת ייחוס לקביעת מחירי זהב מקומיים, הן של מדינות והן לסוחרים, חנויות ואנשים פרטיים. קביעת שער הזהב העולמי נעשה על ידי גוף שנקרא The London Gold Market Fixing Ltd, שמפרסם שער זהב דו יומי. השער הראשון מפורסם בשעה עשר וחצי בבוקר, והשער השני, בסביבות השעה שלוש אחר הצהריים. השער המשמעותי יותר, שעל פיו מבוצעות עסקאות זהב ברחבי העולם הוא שער הצהריים. קביעת השער נעשית על ידי חמישה חברים גדולים בארגון, לאחר שהם מגיעים להסכמה על מחיר הזהב, בהתאם לביקוש והיצע.

מחיר הזהב על ציר הזמן

נתונים היסטוריים על מחירי הזהב מראים תמונה מעניינת בעלת כמה מאפיינים חשובים:

  1. מחיר הזהב נחשבים ליציבים מאוד – משמעות הדבר איננה שמחירי הזהב קבועים ואינם משתנים. מחירי הזהב נמצאים פעמים רבות בעליה, וישנן גם תקופות של ירידת מחירים, אבל התנודות ההלו בטלות בשישים לעומת תנודות של מוצרים ממשיים או פיננסיים אחרים. שוקי מניות, שוקי מט"ח (מטבע חוץ), שווקי הסחורות בעולם (חיטה, קפה, אורז, חומרי גלום לתעשייה, וכן הלאה) כולם חשופים לתנודתיות רבה מאוד. לא כך הזהב.
  2. חזק אפילו במשבר – חוזקו של הזהב, במובן של מחירו בשווקים, ניכר באופן מיוחד בעיתות משבר. זמנים של מלחמה ומשברים מדיניים, זמנים של האטה כלכלית, אינפלציה גואה, וכיוצא באלה, הם זמנים שבהם הזהב מראה שהוא חזק כמו תמיד. אפילו כאשר ערכם של המטבעות החזקים, כגון דולר ואירו יורד, אנשים בכל העולם שומרים אמונים לזהב. מובן מאליו שבשער הצורך מוכרים אנשים רבים את הזהב שברשותם, למשל בתכשיטים, וממירים אותו במטבע המקומי, בכדי לרכוש סחורות או שירותים שלהם הם זקוקים.

קבל הצעת מחיר אטרקטיבית במיוחד

054-8303162 חייג עכשיו
דילוג לתוכן